Kesällä 2011 Juventus kutsui heti kaksi keskikenttäpelaajaa

Elero Elia (Feyenoord)

Nyt Elia pelaa Rotterdamin Feyenoordissa, missä hän teki neljä maalia tällä kaudella. Ei paha, mutta viisi vuotta sitten tälle jalkapalloilijalle luvattiin loistava tulevaisuus. Juventus piti myös hänen taipumuksistaan, etenkin varman pelin jälkeen vuoden 2010 maailmancupissa osana Alankomaiden maajoukkuetta. Kesällä 2011 Elia ilmestyi Juventukseen, muuttaen sinne vastineeksi Hampurin lipputoimistolle maksetusta yhdeksän miljoonan euron summasta. Ensimmäinen kausi Conten johdolla oli erittäin menestyvä joukkueelle, joka ei menettänyt yhtä ottelua mestaruudessa, mutta Elia esiintyi kentällä vain neljä kertaa ja vain kerran lähtökokoonpanossa (epätyydyttävällä arvosanalla 4.5 La Gazzetta Dello Sport -toimittajilta). . Kauden lopussa Elero päätti poistua joukkueesta etsimään pelin harjoittelua, ja Juve myi sen Bremen Werderille kahdesti pienemmällä summalla kuin vuosi aiemmin maksettu.

6. Michele of Patientza (”Vicenza”)

Kesällä 2011 Juventus kutsui heti kaksi keskikenttäpelaajaa, jotka saivat klubin ilmaiseksi, vapaaksi agentiksi. Yksi heistä oli Andrea Pirlo ja toinen Michele Pazienza. Mutta “Juventus” uuden kouluttajan Conten johdolla siirtyi taktisesta kaaviosta 4-2-4 asemaan 4-3-3 ja sitten kokonaan 3-5-2: een, ja tällaisissa olosuhteissa potilaalla ei käytännössä ollut paikkaa joukkueessa, koska kilpailu Ilmeisistä syistä hän ei pystynyt seisomaan Pirloa. Juventus tarjosi Michelelle avokätisen sopimuksen, jonka maksu oli 1,4 miljoonaa euroa vuodessa, mutta koko jalkapallokampanjan aikana hän pelasi vain kahdeksassa ottelussa ja istui suurimman osan ajasta penkillä. Jo tammikuussa 2012 Michele lähetettiin vuokraamaan Udineseen, ja muutti sitten Bolognaan, missä hän ei ansainnut edes puolta Juveen hänelle heinäkuussa 2011 tarjoamasta määrästä. Nyt chileläiset pelaavat sarjassa osana Vicenzaa.

7. Lucio (“Goa”)

Toisena päivänä nykyinen Lucion klubi, intialainen Goa, hävisi kansallisen mestaruuden finaalissa joukkueelle, jossa Marco Materazzi pelaa. Mutta on todettava, että 37 vuoden ikäisenä Lucio osoittaa edelleen melko korkeatasoista pelitasoa. Kesällä 2012 Juventus toivoi häntä kohtaan, koska vain kaksi vuotta aikaisemmin Lucio oli soittanut osana Interia, joka voitti diskantin vuonna 2010. Juventus tarjosi hänelle kaksivuotisen sopimuksen ja yli kolme miljoonaa euroa kullekin vuodenajalle. Mutta kuuden kuukauden ajan brasilialainen vain kolme kertaa esiintyi kentällä osana ”Bianconeria”, jonka jälkeen hän palasi kotimaahansa tammikuussa.