Kun suosittu jalkapallosarjan “Soccer AM”

Ympäristöystävällisin stadion
“Princes Park”

Löytyi: 2006
Klubi: Dartford (D5)
Kapasiteetti: 4 100

Kun suosittu jalkapallosarjan “Soccer AM” isännät elivät, hän pyysi kuuluisaa englantilaista suunnittelijaa ja arkkitehti Wayne Hemingwayta nimittämään parhaiten Englannin stadionin. “Varmasti, Princes Park”, vastasi Hemingway yllättäen sijoittamalla vaatimattomat neljätuhatta vuotta vanhemmat Emiratesin ja uuden Wembleyn yläpuolelle. Tosiasia on, että Princes Park on todella moderni areena. Jalkapallokentän matala lasku vähentää ilmakehän melun ja valon saastumisen tasoa. Grass kasvaa katolla ja aurinkopaneelit asennetaan, sadevesi virtaa erityisiin veden kerääjiin – yleensä Dartfordin kutsut insinöörit tekivät kaikkensa saadakseen Princes Parkin yhdeksi Vanhan maailman ympäristöystävällisimmistä ja ainutlaatuisimmista stadioneista.

Mielenkiintoinen tosiasia: Stadionin omistajat olivat niin hämmentyneitä, että Princes Parkin tuottamien melujen taso, fanit alkoivat valittaa pian, että he eivät kuulleet kuulijaa. Äänenvoimakkuuden nupin piti hiipiä hieman.

Hauskin stadion
Griffin-puisto

Löytyi: 1904
Klubi: Brentford (D3)
Kapasiteetti: 12763

Stadion, josta viime kaudella Lontoon Chelsea itsessään tuskin puhalsi jalkansa, on myös kuuluisa ainoasta areenasta Englannissa, jossa on pubi jokaisessa sen neljästä kulmasta. Lisäksi stadion on saanut nimensä kuuluisan Fullerin panimon tunnuksen griffin mukaan – se omisti kerran maata, jolla areena rakennettiin. Brentford on jo kauan aikonut aloittaa uuden stadionin rakentamisen Griffinin puiston lähelle, mutta tähän mennessä klubilla ei ole varoja.

Mielenkiintoinen tosiasia: Kuuluisasta Lontoon Heathrow’n lentokentästä lähtevät lentokoneet lentävät oikealle Griffin-puistoon, joten areenan katto on paikka, jossa mainoksesi voisi olla. Nyt se näyttää logon “Qatar Airways”.