Monchi yrittää jatkuvasti ottaa yhteyttä

Virtsa, tai Ramon Rodriguez Verdejo, asettaa puhelimen pöydälle – kohteliaisuuden ele, joka tekee selväksi, ettei häntä häiritse mitään. Lisäksi on helpompaa vilkaista näytölle, jossa uudet ilmoitukset näytetään. Joidenkin kävijöiden mielestä älypuhelin ei lopeta elämämerkkien antamista.

Monchi yrittää jatkuvasti ottaa yhteyttä. Puhelut, tekstiviestit, WhatsApp. Nykyään siirrot ovat näin: ensimmäinen asia sopimuksen yksityiskohdat tulevat WhatsAppin kautta. Monchi itse käyttää jatkuvasti tätä sanansaattajaa. Mutta työtä on niin paljon, että vempain tuskin selviää.

Kesä-, heinä- ja elokuussa markkinoiden ollessa avoinna, vastattavien viestien määrä näyttää olevan sietämätön. Kun hän vastaa yhteen, muutama lisää ilmestyy. Hän vastaa mahdollisimman nopeasti – ja vain tärkeimpiin. Suurin osa jätetään lukematta, jossain jatkuvasti kasvavan uusien kirjeiden lopussa.

Monchi ei pidä tästä tilanteesta: hänelle on epämiellyttävää sivuuttaa ihmisiä. Muutamaa päivää ennen kokoustamme hän puhui klubin johtajan kanssa. He keskustelivat useiden kuukausien hallitsevasta kaaoksesta, jonka aikana kaikki Euroopan jalkapalloseurat rakennetaan kokonaan. Molemmat miehet nyökkivät ymmärtävästi keskustelemalla tämän ajan epäinhimillisistä vaatimuksista. Molemmat eivät elä, vaan ylittävät työpäivät, jotka kulkevat hiljaa yhdestä toiseen.
Mutta kukaan ei ole siihen valmis kuin Monchi. Kahden viime vuosikymmenen aikana hän on luonut ahkerasti kuvan miehestä, joka pystyy aina tarttumaan huomaamatta kykyihin ja saavuttamaan kannattavan kaupan.

“Siirtoikkuna on paras aika menettää ystäviä”, hän sanoo.

Markkinajohtajat

Kukaan Euroopassa ei ole ”pelannut” siirtomarkkinoilla niin kauan ja menestyksekkäästi kuin Sevilla. Tämä klubi on menestynyt jo 20 vuoden ajan markkinoiden älykkäiden kauppojen ansiosta. He tietävät aina kuka ostaa ja mikä tärkeintä, ketä myydä.