Yksilöllisesti, ehkä hänen parhainta otteluaan pelasi Mohammed Salah

On tärkeää, että ottelun alusta lähtien molemmat joukkueet teroittivat maalin tekemistä. Tuloksena oli tuloksellinen ottelu hyvin ansaitulla tasapelillä. Tuloksen pätevyys voidaan vahvistaa odotettujen tavoitteiden tiedoilla. Tässä Chelsealla on pieni etu Liverpooliin nähden – 3,02xG verrattuna 2,87xG. ”Punaisella” on 17 laukausta maaliin ja 9 maalilla, “sinisellä” – 19 ja 6. Tietenkin ”Chelsea” pystyi lyömään vastustajansa odotettujen tavoitteiden kannalta 101. minuutilla annetun rangaistuksen ansiosta, jonka ominaispaino ilmaistaan ​​0.76xG.

Se, että molemmat valmentajat eivät muuttaneet taktista järjestelyään, jonka kanssa he aloittivat pelin, lisäsivät ehdotonta vetoomusta jalkapalloon. “Liverpool” ja “Chelsea” osoittivat maailmalle käytännöllisesti katsoen samanlaisen rakenteen 4-3-3 muodossa äärimmäisten eteenpäin eteenpäin työnnettyjen eteenpäin. Johdettuaan pisteet 95. minuutilla, Klopp ja Liverpool eivät muuttaneet mitään, sulkeutuivat ja vetäytyivät yrittäessään “kuivata” peli ja vahvistaa voittopiste. Punaiset ymmärsivät tietysti, että Chelsean mahdollisuudet nousevat edelleenkin, jos vain väsymyksen ja virheiden määrän kasvun vuoksi, mutta tuskin oli kolmannen kerran syytä rajoittaa heidän hyökkäämispotentiaaliaan ja menettää mahdollisuudet erottua toisistaan.

Yksilöllisesti, ehkä hänen parhainta otteluaan pelasi Mohammed Salah. Hänen tilinsä vain 78 teknistä ja taktista toimintaa 125 minuutissa pelkkää peliaikaa vaatimattomalla 56%: n menestyksellä. Salah ampui viisi kertaa “sinisen” maaliin, mutta osui maaliin vain kahdesti, vaikkakin hän oli ottelun vaarallisimpia pelaajia, joiden odotusten suhde oli 0,48xG. Samalla Salah ei pystynyt paljastamaan teknistä potentiaalia – hän teki vain 4 iskua, joista vain yksi oli onnistunut. Kyllä, ja 20 pallohäviötä (johtava indikaattori Liverpoolin leirissä ja ottelun toinen kohta 22 tappion jälkeen Chelsean Aspilicuetassa) – tämä ei ole syy ylpeydelle …