Ilmaisen TV: n harold Mitchell eroaa ja lupasi torjua tennislähetysoikeuksien tapausta

Vapaa-TV-aularyhmän, Free TV: n, puheenjohtaja Harold Mitchell on eronnut liittovaltion tuomioistuimen käsittelyssä lähetysoikeuksien käsittelystä Tennis Australian varapuheenjohtajana.

“Olen valitettavasti pakotettu tekemään tämän päätöksen Australian arvopaperi- ja sijoituskomitean vääriä syytöksiä vastaan, joita aion puolustaa voimakkaasti”, Mitchell sanoi lausunnossaan.

Olen ylpeä saavutuksistani viiden vuoden aikana ilmaisen TV: n kanssa, kun saavutimme mediaomistuslakien kumoamisen, Sportingbet kaupallisen televisiolisenssimaksun romuttamisen ja sifonointia estävän luettelon ylläpidon ”, hän sanoi.

Yritysten sääntelyviranomainen Asic nosti kanteen liittovaltion tuomioistuimessa maanantaina väittäen, että Mitchell oli suosinut Seven Network -yrityksen tarjousta tennisoikeuksista kymmenen, yhdeksän ja urheiluoikeusryhmän IMG tarjouksista.

Seitsemän oli pitänyt päätöksessä. oikeudet 40 vuodeksi, mutta on sittemmin menettänyt ne yhdeksälle.

Asic väitti, että Mitchellillä oli operatiivisesti käyttänyt asemaansa Tennis Australian hallituksessa vuosina 2012 ja 2013 pidättääkseen Sportingbet kilpailevia tarjouksia koskevat tiedot muilta hallituksilta ja välittääkseen luottamuksellisia tietoja johtajan tehtävien vastaisesti.

Asic mainitsee lausunnossaan Seitsemän johtajan sisäisten sähköpostiviestien lukumäärä, jotka näyttävät viittaavan keskusteluihin Mitchellin kanssa tarjousprosessin aikana vuosina 2012 ja 2013.

Yhdessä 2. joulukuuta 2012 alkaen Sevenin kaupallinen johtaja Bruce McWilliam kertoi muille seitsemälle avainhenkilölle, että ” [tosiasia] on Tennis Australian toimitusjohtaja [Steve Wood] ei halua tehdä tätä sopimusta.Haroldin [Mitchell] piti myös hyppää hänelle nimittäessään IMG: tä myymään oikeudet…Meidän on toivottava, että Harold pystyy hallitsemaan hallituksen. Meidän pitäisi tietää huomenna. ”

Tennis Australian presidentti ja puheenjohtaja Steve Healy, joka on myös lakiasiaintoimisto Dentonsin toimitusjohtaja, nimitetään oikeudenkäynnissä. Hän on myös Sportingbet sanonut puolustavansa väitteitä voimakkaasti.

Molemmille miehille saattaa mahdollisesti kohdistua suuria sakkoja ja heidät voidaan kieltää toimimasta johtajana koko elämän ajan.

Vapaa TV: n toimitusjohtaja Bridget Fair sanoi, että ilmainen televisio ilmoitti Mitchellin päätöksestä erittäin valitettavasti.Asic ryhtyy toimiin kahta entistä Tennis Australia -johtajaa vastaan. Lue lisää

“Haroldin panosta teollisuuteen ei voida yliarvioida.Viimeisen viiden vuoden aikana hän on valvonut joitain kaupallisen televisiosektorin merkittävimmistä kehityksistä ja antanut erinomaista johtajuutta ja neuvoja, joista olemme vilpittömästi kiitollisia ”, Fair sanoi.

“ Hän jättää kestävän ja tärkeä perintö ilmaisessa TV: ssä, joka on muuttanut teollisuutta merkittävästi parempaan suuntaan puheenjohtajakautenaan. ”

Mitchell oli yksi mediamaailman parhaiten kytkettyjä hahmoja. Hän oli mainosostoyrityksen, Mitchell & amp; Aegis Media Asia Pacific -kumppanit ja toimitusjohtaja. Hän oli lähellä useita mediamoguleja, mukaan lukien Packer-perhe ja hän oli upea verkkopalvelija.Hän oli myös merkittävä filantropisti taiteen ja koulutuksen maailmassa, samalla kun hän antoi humanitaarista apua Timor-Lestessä ja alkuperäiskansojen yhteisössä.

Hän jatkaa James Packerin Crown Resorts Ltd.: n hallituksessa.