ATP-kiertueen finaalit: kolme suurta varovaisuutta tennin nuorten kilpailijoiden uhasta

33-vuotias pelaaja on vetäytynyt seitsemän kertaa 15 vierailun aikana ATP Tourin finaaliin, pelin kauden päättävään näyttelyyn, eikä ole pelannut tapahtumaa viimeisten kolmen vuoden aikana, vaikka hänen oli pakko kuulostaa hyvältä saavuttaessaan lähtöviiva puolustavaa mestaria Alexander Zvereviä vastaan ​​maanantai-iltana.

“Olen varma, että voin olla kilpailukykyinen, mutta tässä turnauksessa sinun on oltava 100% valmis alusta alkaen”, hän sanoi. ”Aloitin [harjoitella uudelleen] eilen, hyvin hitaasti.Minulle päätavoitteena on olla terve maanantaina. ”ATP-finaalien siirtyminen Torinoon vuodesta 2021 osoittaa aikakauden loppua | Kevin Mitchell Lue lisää

Nadal kiisti osallistumisensa Davis Cupin finaaleihin Madridissa seuraavalla viikolla vaikuttaisi hänen päätökseen pelata Lontoossa. “Ei, tämä on niin iso tapahtuma”, hän sanoi. ”Davis Cup on toinen iso tapahtuma. Teen mitä lääkärit käskevät minun tehdä. Yritän olla valmis kaikkeen. Yritän vain tehdä kalenterini, tehdä minulle parhaiten sopivat asiat. Täällä pelaaminen on aina hyvin erikoista. Olen innoissani olla Lontoossa. Davis Cup?Katsomme sitä tämän jälkeen. “

Federerin – joka avaa maailmaa vastaan ​​nro 5, Dominic Thiem, sunnuntai-iltana – on myös asetettava etusijalle tapahtumansa aikataulussaan 38 ja puolustanut päätöstään vetäytyä “perhesyistä” Australian ATP Team Cup -tapahtumasta, joka alkaa Australiassa 3. tammikuuta.Pikaopas ATP-kiertueen finaaliryhmät Näytä piilota ryhmä Andre Agassi

Novak Djokovic (Ser, 2) Roger Federer (Sui, 3) Dominic Thiem (Aut, 5) Matteo Berrettini (It, 8)

Sen sijaan hän pelaa tässä kuussa useita tuottoisia näyttelyturnauksia Etelä-Amerikassa sekä Kiinassa ennen Australian Openia, minkä jälkeen seuraa välittömästi turnausmatka Nadalia vastaan ​​Etelä-Afrikassa 7. helmikuuta.

< p> “Kun meidän piti ilmoittautua ATP Cupiin, se oli pian Wimbledonin jälkeen, ja oli loogista pelata ensimmäisen viikon [2020]”, hän sanoi. ”Etelä-Amerikan näyttelykierros oli pitkä aikataulu. En voinut tehdä sitä polveni, lasten takia…se oli liikaa. Etelä-Amerikka oli minulle ensisijainen tavoite.Sitten, kun tajusin, että Stan [Wawrinka, hänen sveitsiläisen joukkuetoverinsa] ei aio pelata [ATP-joukkueen Cupissa, Isossa-Britanniassa Sydneyssä], päätin, että pysyn mieluummin perheeni kanssa ja asetan Australian Openin etusijalle .

“Minulla on unelmakisa Rafan kanssa, ja olen yrittänyt saada päivämäärän viimeisten kahden vuoden aikana. Jotain oli annettava. Se oli ATP Cup. Se ei ollut minulle niin tärkeä. Päätökseni liittyi myös ilmoitukseen, että pelaan olympialaisissa [Tokiossa heinäkuussa]. Yritämme laatia aikataulu lapsille. Minusta se ei ole ollenkaan ristiriitaista. ” Facebook Twitter Pinterest Alexander Zverev kilpailee puolustamaan viime vuonna voittamaansa ATP-kiertueen finaalia Novak Djokovicia vastaan.Valokuva: John Walton / PA

Ehkä ei – vaikka ne fanit, jotka suostuttelivat ostamaan lippuja katsomaan Federerin pelaamista harvinaisella vierailulla tammikuussa Sydneyssä, saattavat nähdä sen toisin.

Djokovic Sillä välin, hän on edelleen sitoutunut palauttamaan ykkössijoituksen ja avaa turnauksen sunnuntai-iltapäivällä Matteo Berrettiniä vastaan, joka on ensimmäinen finaaliin päässyt italialainen. Liity The Recap -sivustolle, joka on viikoittainen toimittajien valitsemamme sähköposti.

“Se toimii suurena motivaationa”, kertoi tämän tittelin viisinkertainen voittaja. “Me kaikki teemme kovasti töitä kaikkien urheilulajien pisin kausi päästäkseen kauden finaaliin. Historiallisesti olen pelannut hyvin sisäkaudella. ”

Berrettini, kahdeksas maailmassa, sanoi:” En odottanut olevani täällä kauden alussa tai edes muutama kuukausi sitten. .US Open [jossa hän pääsi välieriin ja hävisi Nadalille] muutti sitä. ”

Djokovic ja Berrettini ovat Bjorn Borg -ryhmässä Federerin ja Thiemin kanssa, kun taas Nadal ja Zverev kilpailevat Andre Agassilla. kvartetti sensaatiomuodossaan olevan Daniil Medvedevin ja Stefanos Tsitsipasin rinnalla. Suurten kolmen haaste oli aikoinaan valloittaa toisiaan; nyt sen on selviydyttävä viimeiseen viikonloppuun asti.