Jamie Chadwick innoittamana Lewis Hamilton pyrkii kilpailemaan F1: ssä

Jamie Chadwick on ilmaissut ihailunsa Lewis Hamiltonista, mutta myönsi, että hänen tavoitteensa päästä Formula 1: een ei ole kovinkaan helppoa. Brittiläinen kuljettaja voitti elokuussa vain naisille suunnatun W-sarjan ja on nyt Williams F1 -tiimin kehityskuljettaja.

21-vuotias voitti W-sarjan hallitsevalla suorituskyvyllä, johon sisältyi kaksi voittoa kolme palkintokorkeutta kuudessa kilpailussa. Hän puolustaa titteliään ensi vuonna, kun sarja laajenee kahdeksaan kilpailuun ja myöntää FIA: n superlisenssipisteitä, jotka vaaditaan kilpailemaan F1: ssä. Lewis Hamilton ‘muistuttaa minua paljon Ayrton Sennasta’, sanoo Gerhard Berger Lue lisää

Chadwick sanoi, että Ison-Britannian menestynein kuljettaja Hamilton oli inspiraatio. “Kunnioitan häntä valtavasti,” hän sanoi. ”Hän on kuusinkertainen maailmanmestari ja uskomaton.Jos pystyn jäljittelemään siitä jopa pienen määrän, sen on oltava jotain tavoiteltavaa. ”

Chadwick on jo menestynyt huomattavasti. Hän oli ensimmäinen nainen ja nuorin kuljettaja, joka voitti Britannian GT-mestaruuden ja voitti viime vuonna Aasian MRF-haasteen.

Nainen ei ole kilpaillut Formula 1: ssä Lella Lombardin jälkeen 43 vuotta sitten ja Chadwickin roolista Williamsin kanssa. , joka sisältää hänen työskentelynsä tiimin F1-simulaattorilla, on ollut arvokasta, mutta myös opettavaista havainnollistaen edessä olevan haasteen laajuutta.

“F1 tuntuu kauempana”, hän sanoi. ”Tiedän nyt, mitä minun on opittava lähivuosina. En aio kiirehtiä sitä tai yrittää huijata. Saan sosiaalisessa mediassa kommentteja, joissa kysytään, vaihdanko [Williams-kuljettajan] Robert Kubican. Se ei ole edes realistinen vaihtoehto. Tarvitsen aikaa kehittyä.Jos pääsen F1: een, haluan olla paras mahdollinen kuljettaja, jotta voisin tehdä haluamasi merkinnän ja tehdä parhaan mahdollisen työn sen sijaan, että olisin siellä vuotta tai kaksi aikaisemmin ilman syytä. “

W-sarja vaikutti merkittävästi tänä vuonna ja toi naiskuljettajille menestyksekkäästi altistuksen ja seuranta-ajan, joka monilta muulta olisi evätty. Chadwick on testannut äskettäin F3 Euroformula -autoa, harkitsee kilpailua mestaruudessa ja kilpailee myös vuonna 2021 järjestettävässä sähköisessä Extreme E -sarjassa. Liechtensteinin Fabienne Wohlwendistä on tullut kotimaassaan yleinen nimi ja sillä on tarpeeksi tukea kilpaillakseen. kokopäiväisesti ensi vuonna.Chadwick uskoo, että W-sarja on tekemässä oikeita askelia, kun se näyttää rakentavansa saavutuksiaan. Liity The Recap -lehdelle, joka on viikoittainen toimittajamme sähköpostiviesti.

“On niin jännittävää nähdä sarjaa, joka ei seuraa normi ja muutos, sopeutuminen ja oppiminen ovat jännittäviä aikoja ”, hän sanoi. “Se, miten se on muuttanut elämääni, ei ole vain vedonnut moottoriurheilun yleisöihin. Se on herättänyt naisten urheilun yleistä huomiota. Olen ollut sellaisten palkintojen luetteloissa, joihin kukaan moottoriurheilusta ei olisi saanut nimeään aikaisemmin. ”

Ensi kaudella W-sarjaan sisältyy kaksi uutta ottelua Venäjällä ja Ruotsissa. Avauskierros pidetään uudella tarkoitukseen rakennetulla radalla Pietarissa 29. – 30. Toukokuuta.