Judo Krpálek oli toinen Osakan Grand Slamissa, Grola ei voittanut

Se oli Rio Krpálekin olympiavoittajalle suositun Japanin lisäksi suunniteltua pidempää tauota edeltävä turnaus. Ensimmäisessä ottelussa hän voitti kotisi Yusee Ogawan, joka puolusti otsikkoa voitettuaan finaalin juuri Krpálkan yläpuolella vuosi sitten. Ippon päätti Krpálekin ja puolivälierän saksalaista Sven Heinlemua vastaan, joka oli vastustajan hyökkäysyritys.Hän oli aktiivisempi koko ajan ja päätyi lopulta taisteluun kentällä ja antautui.

Finaalissa Krpálek kohtasi Grolin, joka voitti yllättäen Bet365 Georgian maailmanjohtaja Guram Tushišvilin kahdeksannen viimeisellä kierroksella. Se oli jo yhdeksäs Grolan ottelu Krpálekin kanssa, josta kolmas tänä vuonna. Kaksi viimeistä Krpálek voitti, mutta tällä kertaa hollantilaiset eivät antaneet hänelle hyvää puolustusta ja minuutti ennen Tšekin judon päättymistä wazarilla. Sitten Krpálek painosti, mutta epäonnistui pisteet ja hävisi kuusi kertaa Grolin kanssa.

Silti Vysocinan kotoisin oleva maa vahvisti sijoituksen toista sijaa ja vähensi Tushishvilin johtoa 540 pisteellä.Lisäksi Krpalek vahvisti ennen ensi vuoden Tokiossa järjestettävää maailmancupia ja myös Japanin metropolissa pidettäviä vuoden 2020 olympialaisia ​​menestyvänsä hyvin Japanin alueella: Japanin neljästä viimeisestä Grand Slamista kolme oli lopullinen.

Masters-turnaus maailman 16 parhaan tuomarin joukkoon kussakin luokassa, joka pidettiin Kiinassa Unibet Guangzhoussa 15. ja 16. joulukuuta. Kahden ippon-voiton jälkeen puolivälierissä hän hävisi Georgian Ushangi Margianille ylitöissä ja ei sitten päässyt brasilialaiselle Rafael Maced -yritykselle korjauksessa.

Sekä Michal Horak että Radek Hecl päättyivät toisella kierroksella.Tämä oli finaali Jaromir Musilille luokassa 81 kiloa, David Pulkrábek paino jopa 60 kiloa päättyi ensimmäiselle kierrokselle.